Hipnoza

Hipnoza je izjemno učinkovito orodje v terapevtskem ali coaching procesu in jo uporabljamo za osebnostno rast, doseganje transa in boljših rezultatov na področjih, kjer se soočamo z izzivi. Odvisno od vaše problematike, lahko hipnozo vključimo v coaching proces ali se izvaja samostojno, brez coachinga.

Kako deluje hipnoza

Trans je naravno stanje usmerjene in koncentrirane pozornosti izključno na tisto, kar je takrat za nas pomembno. Omogoča, da stopimo v stik s svojim nezavednim ter vplivamo na naše nezavedne procese. Pri hipnotični intervenciji izkoritimo svoje notranje vire, ki jih imamo v svojem nezavednem umu v izobilju.

Cilj/spremembo dosežemo na način, da oseba v stanju globoke sproščenosti posluša sugestije, ki se zaradi močne pozornosti, globlje zasidrajo v nezavedni um. Na tak način zaobidemo blokade zavednega uma in dosežemo željene spremembe hitreje in učinkoviteje. Oseba v transu naredi le tisto, kar ne krši njenih vrednost in tudi prekine ga lahko kadar sama to želi.

Cilj hipnoze

  • Osebnostna rast.
  • Doseganje transa, torej stanja spremenjene pozornosti, v katerem nastopijo za osebo koristne spremembe, zmanjšanje stresa in neugodja ter večja sproščenost.

Komu je namenjena

  • Tistim, ki ste pripravljeni na sodelovanje v procesu hipnoze.
  • Osebam, ki ne potrebujejo medicinske hipnoze, saj le-te ne izvajam.

Kako potekajo seanse hipnoze?

Hipnozo izvajam kot serijo zaporednih srečanj. Na prvem natančno opredeliva vaš cilj, torej razjasniva kaj si želite spremeniti ali kako bi izboljšali določeno situacijo. Razložim vam potek hipnoze ter odgovorim na vaša vprašanja in morebitne dileme ali strahove povezane s hipnozo. Na drugem ali tretjem srečanju vam predstavim svoje predloge sugestij, ki jih boste slišali v transu, skupaj jih lahko tudi popraviva ali spremeniva. Sledijo vsaj tri srečanja, kjer izvedem hipnozo. Namen ponavljanj je povečanje možnosti za dober rezultat. Sproščenost namreč vsakič nastopi hitreje in globlje, trans bo globlji, zato se bodo tudi sugestije sidrale globlje.