Coaching

Coaching koristi vsem vam, ki si želite narediti korak naprej a trenutno ne najdete prave poti. Imeti morate željo po spremembi ter biti pripravljeni narediti več, kot ste do sedaj ali poizkusiti načine, ki jih še niste. Zapustili boste svojo cono udobja a še vedno na za vas varen način.

V coaching proces lahko po dogovoru vključimo hipnozo ter NLP tehnike. V kolikor bi želeli dodati tudi avtogeni trening, se le ta izvede kot tečaj sestavljen iz niza sedmih srečanj, na katerih se naučite izvajanja tehnike.

Nudim vam

Nova spoznanja se lahko zgodijo med samo uro coachinga, v t.i. ‘aha trenutkih’, pogosteje pa do sprememb pride pozneje, ko klient začne nova vedenja uporabljati v svojem življenju.

Ob svojem delu spoštujem načelo zasebnosti. Moj cilj je z vami ustvariti pristen, iskren in zaupen odnos, zato vsebine najinega pogovora brez vašega dovoljenja ne delim z nikomer drugim. Izjemoma pravilo prekršim, če je ogroženo vaše ali tuje življenje, saj sem takrat dolžna obvestiti pristojne osebe. Če vaše težave presegajo moje znanje in možnosti pomoči, vas usmerim na drugega, za to usposobljenega strokovnjaka.

Cilj coachinga

  • Ljubezen in spoštovanje sebe ne glede na to, ali ste starš ali ne.
  • Dober partnerski odnos v času, ko si želite otroka a željene nosečnosti še ni.
  • Sprejemanje sebe kot osebe ne glede na to ali postanete starš ali ne.
  • Lažje soočanje s pritiski iz okolice in s tistimi, ki nastajajo znotraj vas zaradi stisk povezanih z željeno nosečnostjo.

Komu je namenjen

  • Tistim, ki se soočate z izzivi ob zanositvi.
  • Vsem, ki potrebujete podporo v času postopkov umetne oploditve.
  • Vsem, ki potrebujete oporo in support v prvih mesecih po rojstvu otroka.
  • Tistim, ki načrtujete spremembe življenjskega sloga z namenom zanositve.
 

Coaching srečanje

Coaching bi najpreprosteje opisali kot sodelovalen pogovor med klientom in coachem. Stranki se dogovorita za določeno število srečanj, na katerih klient izpostavlja izzive, s katerimi se sooča nato pa s coachevo pomočjo lažje definira in dosega cilje glede teh izzivov. Na vsakem srečanju lahko izpostavi drugega ali pa je fokus dlje časa na istem. 

Coach tekom srečanj s postavljanjem vprašanj kilenta izzove v širše razmišljanje, preseganje njegovih notranjih omejitev, ga spodbuja k napredku in osebnostni rasti. Ob tem lahko s klientovim soglasjem uporablja tudi druge pristope, kot so NLP tehnike in hipnoza. Coach ne daje sugestij in izjemoma predlaga rešitve ter daje nasvete. Praviloma le spodbuja klienta, da rešitev najde sam, znotraj svojega sistema vrednot. 

Ob koncu vsakega srečanja si klient postavi cilj, ki ga bo dosegel do naslednjič, le-ta pa mora biti zanj varen, sprejemljiv in hkrati tolikšen izziv, da napreduje in da ta napredek lahko na nek način izmeri. Pri tem mu lahko pomaga coach, ki bo naslednjič ali med posameznimi srečanji, s kilentovim soglasjem preverjal kako le-ta napreduje. V coaching procesu se primarno osredotočamo na sedanjost in prihodnost, za globlje čustevene ali psihološke težave iz preteklosti pa se je bolje obrniti na druge terapevte.

Kako vam coaching lahko pomaga?

Zanositev in donositev otroka kljub začetnim težavam lahko poteka brez medicinskega zdravljenja, saj nekateri pari, če gre na primer za nepojasnjeno neplodnost, zanosijo po naravni poti. Potrebno je spremeniti določene življenjske navade in stil, kar zahteva disciplino, vztrajnost in energijo, pri čemer je coach lahko v veliko pomoč.

Kadar naravna zanositev nikakor ni možna in se par odloči za pomoč medicine, običajno sledi obdobje raznih preiskav, posegov in terapij. Poleg nujnih sprememb v življenjskem stilu je par podvržen še dodatnemu stresu, ki v tako občutljivem obdobju vsekakor ni zaželjen. Coach vam lahko pomaga prebroditi težke trenutke, vas usmerja v drugačen, bolj pozitiven način razmišljanja in postavljanje ciljev, ki vam pomagajo prebroditi obdobja, ko se počutite povsem nemočni.